BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

6.11.09

MUSIM TENGKUJOH





KO KAT UJONG TU...IYE KO LA YG PAKAI BAJU SEKSI TEBELAH TENGAH TU SUNDELL!!!






MAK KE NOK???






BUKAN KO LA NGOK!!!...SEBELAH KO TU!....*matila aku siap pilih2 org nak tanye soklan...how?


so merase sgtkn...pagi2 dh quetion org.....so u all suke berpiknik tak?....nak2 piknik kat air terjun....merase sgt kn....aku pon dh lame tak gi sinun...






u all lets!!



selalunye aku gi kat ulu yam tak pon kat temple park kn.....tapi disebbkan sekarang ni musim tengkujoh harusla berhati2 kn u all.....tgk la baru2 ni cite pasai kt perak tu.....bebudak lemas....ngerikan.....

aku ade dpt email......pasai satu air terjun kt phillipines.....ni bukan kt sini pon...tapi same je....jadik kn teladan ok....






ni gmbr sewaktu lepas baru ujan kt sane







ok pompuan tu yg punye kamera nie.....







korang sile abaikan punggok kaum hawa tu ok....perhatikan 2 lelaki yg tgh main rakit tu
menurut email pompuan tu...air waktu ni tenang sgt....takdela dalam sgt.







aku siap bulatkan lelaki2 tu......dieorg main rakit nak gi belakang air terjun tu






see....dieorg tgh khusyuk main cak2 kt belakang air tu






ok ni pon perhatikan tmpat duduk kt belakang tu....nnt aku ade gmbr kat situ lagi






menurut pompuan tu...tetibe je bunyi mcm guruh dari atas.....rupe2nye air dari bukit turun sekelip mate... u all.....lelaki2 tadi masih kt belakang tu





dlm sekelip mate air terus turun ngan lajunye....






waktu nie dieorg tgh tunggu nak selamatkn lelaki2 tu....kot2 masih idop





see tmpat duduk tadi dh ditenggelami air...



lame gak dorang tunggu kt tepi tu...mane la tau kot lelaki2 tu hanyut then boleh selamatkan dieorg.....tapi hampeh...tak de hasil......nak tak nak kate pompuan tu dieorg tepakse pegi tinggl kan lelaki2 tu u all...kesian kan....

lepas beberape hari mayat kedue2 lelaki dijumpai 5km dari tmpat kejadian.....
dlm mase yg same pompuan try antar gmbr ni kt semue media phillipines....tapi tak di layan

katenye mngkin ade pihak2 tetentu yg takut hal ni disiarkan disebabkan takut publisiti tmpat tu tercalar gitu....nak2 tu tmpat pelancongan gitu


dgn gigihnye pompuan tu gi blk kt tmpat kejadian and tanye2 kt org2 kampong kt situ.....rupe2nye mmg dh banyak kejadian serupe terjadik u all...tapi takde ape2 tindakkan pon.....katenye mungkin selame ni dh ramai lagi kojol.





sendu aku u all....*tu diah air mate palsu sgt.....*matila abis comot maskara aku!




kat mane pon bende tu terjadik...same je kat mane2 kan u all.....nak2 musim tengkujung ni...harusla berhati2.....kalu time gi pknik tu...walaupon ujan non lebat.....jgnla nak berendam lagi...cepat2 naik.....kalu tak pon...kalu korang degil sgt nak naik....mengucap awal2...nnt kalu mampos tak lah mati katak kn....merase sgt statement aku!

jgn nak tunggu sesuate bende burok tejadik baru la kite tehegeh2 nak buat itu la ini la.....sebelum nasik jadi porridge.....harusla kite beringat kan...

kalu yg berfamily bagai tu...jage2 sikit anak korang.....nak2 yg anak2 jakon mcm tak peah main air gitu.....harus kene sentiase diawasi...tak pon ko bawak sekali maid ko jadik life guard ala2 baywatch gitu...





IBUK SUDAH BILANG JGN BERENDAM LAME SGT DONG...KAN SUDAH KECOT SEGALE TELOR....GOBLOK LU!


tak pon pihak2 tetentu ni tarok la sign board ke ape ke....supaye org yg set2 pelupe ni boleh beringat.....ni tak selalunye kalu gi air terjun...yg aku jumpe selalunye mesti 'JAGE LAH KEBERSIHAN SUNGAI KITE'....tu je u all....lain non ado!!!

kalu aku lah.....nah amik ko!




berani dtg!


ok la aku pon malas nak lebih...malang tu tak bebau u all....ape2 pon beringat la dulu.....sementare ni stop kn nak gi air terjun bagai....sah2 ni musim ujan kan...tuggu la lain kali k...

sekian wassalam




ok u all pas main bola ni kite terus terjun lombong nak tak!!!





15 comments:

iza iziana hasan said...

kesian mamat dua org tu...
tgh seronok2....maut dtg menjemput :(
erm.....takut tgk air terjun deras mcm tu...
selama ni air terjun la wat kite tenang........
kuasa tuhan :)

ai said...

NGERIIIIIIIIIIIIIIII!!!! sian giler! huhuhuhu...


cun gak mr bean pakai bikini. nk try gak arr..

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

ish ish ish....
baru nk cadang2 p piknik ... huhuhuhuhuhuhu

D.O.U.B.L.E...S said...

itu la air yang tenang jangan kata tak der buaya...hehehehheheh boleh tak...????????? bingungggggggg..

S.I.K Bridal said...

akak dah x ley mandi air terjun huk3... nanti jem dik nun :|.. lepas ujan pon jgnlah ade hati nak mandi manda kat air terjun tau... lagi bahaya.. air bah turun tetibe n mmg biase cume kuat ngan tidak je

ayoi said...

IZA : tau takpe....sekarang nie ape2 leh tejadik...betawakal je la

KAK NGAH : tu ok gak....kalu george w bush yg pakai bikini cam mane tu?

AJ : matila aku on je!

KAK CT : aku rase ko ni kak dh salah topik dh nie...hahahaha

SIK BRIDAL : sementare ni kte stop kn la segale bagai piknik bukan je kat air terejon...kat lautan sekali

Eye_nee said...

Sian mamat tu......5km baru jumpa....cam tu KIV dulu lah piknik ni....dok diam jer kat umah....line clear kalu...baru set balik.....

pearl'E.J said...

ngeri aihh... huhuuu.. sekelip mata boleh hilang mcm tu aja...

cara terbaik, musim2 tengkujuh ni baik piknik kat rumah ajaa. jgn dok gatai2 laa kan dok piknik kt laut kaa kt ayaq terjun kaa kann.

ayoi said...

KAK EYE_NEE : iye kak harus berpiknik dlm umah je...lg senang boleh berbogelan gitu

PEARL'EJ : ddk umah main ngan kucing lagi best kan ej....

Qumairah said...

Trauma melihat gambar tuh..siannya..mcm tragedi tsunami sekelip mata dah hilang..tapi me memang takut main air terjun time musim hujan..

iza iziana hasan said...

ayoi...nak mintak izin copy gambar2 air terjun tu leh x?
nak masuk kan kat hp..
nak tunjuk kat kengkawan..
kalo ayoi x izin kan,x pe la...

ayoi said...

QUMAIRAH : Ayoyoyo....pas ni baik main air dalam bilik air je ok tak :p

IZA : ala iza ooii amik la...tak yah tanye pon ayoi tak kisah....sempoiii..:p

afiq said...

isk...iskk...
bujang lgi ker due orang tuh...kesian....
wahh kesitu peginyer***

iza iziana hasan said...

dak ayoi ni mmg sempoi ar...
hehehhe...TQ ek

ayoi said...

AFIQ : Nok....tu loving couple la....matila seidup semati...*ayoyoyo bt statement sendiri mati aku kene sule *


IZA : hahaha no hal punye :D