BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

22.11.09

NASIK HAYAM KAU!!!!

Tu diah pak lebai dh mai nak mengimankan makmum utk sembahyang jumaat....




matilaku baru nak besiap!!!!


gamaknye aku mmg selalu lambat nak gi sembahyang jumaat kn....nak besiap bagai....kalu bab lain gigih cepat dan pantas...sundell je!!!.....

masjid kt opis aku nie takdela jauh mane pon.....kalu korang tau kt kelana jaya tu kan ade bangunan tabung haji kn....situ la aku selalu sembahyang jumaat.....sekarang ni kn musim org nak gi haji...so depan masjid tu ade la org bukak bazaar sempene musim haji ni......takde la meriah pon....lengang je aku tgk.....so pas sembahyang jumaat ari tu....aku saje je nak test makan kat situ....kesian lak aku tgk dh mcm padang jarak padang tekukor je....

so aku pilih la kedai nasik ayam kat situ......oh ye aku je sorang tekebil2 kat situ....yg lain non ado....make nye aku je la customer dieorg ok.....tapi service mcm kimak je...

klimaknye bile nasik hayam tu sampai.....oh WTF!!!!......




cam gini la nasik hayam tu!!!



dgn takde sayur-sayurannye....aku rase pinggan hospital lagi cantik kot.....dan ayam die mmg kosong ok.....die taroknye satu botol sos...ko tuang la sendiri.....mmg meloyekn anak tekak aku nie.....tak menarik lansong...

terus aku pangil makcik tu!!





MAKCIK...MAKCIK....WHY MY NASIK HAYAM SAYURNYE NON ADO???.... *matila tetap nak pose2 dgn buahan & sayuran tempatan kan!!!*




walhal aku ni sebenarnye liat nak makan sayur....tapi kalu makan nasik hayam tu...aku suke dieorg tarok salad bagai barula membuke selera kn...ni tak ko bagi aku nasik togel...how?

bile aku tanye takde sayur ke....dgn kelajuan cahaya makcik tu menyawab u all.....katenye mmg tak tarok pon sayur kat nasik hayam die.....hanjeeng tak!!!

okla fine....aku malas nak pot pet pot pet....terus makan.....eerrrmmm rase okla.....tapi mcm kembang tekak aku nak telan.....

bile dh abis bagai....aku panggil balik si makcik tu suroh kire....dlm ati nie pikiq mesti murahla....sbb dgn keadan nasik ayam yg tak complete tu...dgn keadaan tempat mcm tu.....tup2 tekejot aku dngr die kire u all

NASIK : RM5.00
AIR TEH SUAM : RM 2.00

ayoyoyo...ape nie....aku tak kisah pon ko nak tarok berape harge nasik tu...tapi ikot keadaanla....ni dh la nasik ko mcm lahanat...air lak apehal mahal sgtkn...rasenye kt tmpat lain tak sampai seringgit pon....mmg cekik darah tol....

baru aku nak menambahkan pahale ari jumaat nie...ko lak nak naik kan darah manis aku....





SAT NA AKU BUKAK PURDAH AKU NIE DULU....




tu diah disebalik purdah aku.......siap pose2 lagi dgn award aku!!!!


aku pon ape lagi terus jadik kapochi kn..tak puas ati tol.....dh la makcik tu buat muke taik die.....patutla org tak dtg...ko up kn harge ko tu melebihi hak asasi manusie betol....

mule la die bagi alasan maut... sewe tmpat la mahal...itu la ini la......ayoyoyo die lak banyak mulot dari aku...how?..aku bukan kedekut mane pon u all.......tapi agak2 la...ni betol2 cekik darah tahap gaban betol nie...aku rase kalu korang pegi pon mmg tekejot ok..nasik ayam die mmg scary sgt2

sambil mulot aku tgh mengomel...tangan tu tetap seluk poket nak bayar nie....dalam ati aku dh mencarot bagai dh....sah2 nie kali terakhir aku dtg kat situ u all......tup2




ayoyo poket aku dintisnye non ado!!!!!!



mmg waktu abis sembahyang tadi perot aku mmg dh berkeroncong tahap gaban tol....sampai aku lupe kalu aku gi sembahyang mmg tak bawak duit lansong.....mmg wallet pon aku tinggal kan kt opis....matila terus aku





pose2 muke seposen kn!!!



nak tak nak ...dgn muke tebalnye aku kene cakap kt makcik tu yg aku kene berutang ngan die....tapi punyela muke mcm hanjeeng kn...sekelip mate aku berubah muke seposen...malu u all...nasi baik tak kene pakse cuci pinggan kt situ...ingatkn baru nak buat drama swasta kt situ kn...




terus aku berlarian dlm ujan.... *matila drama tv1 sgt kn*



P/S : jap lagi kalu ade mase aku gi bayar la kot.....takot lak perot aku jadik busong kang!!!


16 comments:

ai said...

HOI!!!!

SUWEY 8 KETURUNAN!!
dah la kau fire acik tu. makan plak tak bawak duit! kahhhhhhhhhhhhhh...adoi..giler la!

Tp kat situ mmg makan mahal la wei. kat tmpt parking dpn tabong aji tu kan? dowang mmg cekik darah! dah kau mintak nasik ayam, betol2 nasik + ayam tergolek2 dia kasi kat kau! muahahahahahaa

Qumairah said...

hmm cemane tuh..ahahah ayoi seba baek tak sound makcik tu kaw2 lah kan..masih sopan2..kalau kaw2 nyer tegor hehehehe sure kena soh cuci pinggan, takpon pakcik mai tibai..tapi kat cafe tempat me pon samer..nasik puteh padprik ayam, ayamnye sebesar hujung kelingking(hujung jek tau bukan satu jari tuh) adelaa 6 ketui 1/2. Yang lain sumerrr bawang besar..huhuhu makan padprik bawang sebenarnye me nih tau..rege rm 4.50....sambil makan menangis tau..me memang mudah sedey kalau lapor2 tetiba makanan tuh mcm &^%*

ZIANA ♥ FARREL said...

wakakakkaka...lawak la ko ayoi..nasib ko xmaki dia..makcik sundell..pas2 hamek ko..buat muka kesian??kekekek...ni ko dh bayar ke blom?? ;p

afiq said...

ayoi..malu ayoi....malu!!!!!

ayoi said...

KAK NGAH : kak ngah pon tau ke tmpt nie....rasenye dh masuk pepet...oh salah paper kot..

QUMAIRAH : org zaman sekarang nie lebih suke cekik darah dari menjual dgn ikhlas x berkat lansong....*terus betulkan tudung*

ZIANA : hahaha belom lai....tghari kang la...

ayoi said...

AFIQ : matila afiq hauk2 kn aku....pas ni nak tinggal dalam gue je la....hahaha

Eye_nee said...

Apo la ko ni Yoi...lain kali keruk poket ko dulu baru gi mkn...sib baek ko tak sound trable mak chik tu...tidak kalu..... sah2 lah bernanah tlinge ko kene sound back oleh mak chik tu...nasik lemak mak esah lg sodap agaknyer....

ayoi said...

KAK EYE_NEE:hahaha mmg lupe sgt2 tak bawak dintisnye....jgn la konangkn masik lemak mak esah tu...naik segale bulu!!!

D.O.U.B.L.E...S said...

ko dah g bayo lum duit tu wei...

angah iza said...

mcm bg kucing makan je yoi...
heheheh...
yg lawak nye,mcmne la duit ko leh tertinggal? hehehehhehe :)
byr balik tau...nanti makcik tu wat muka mcm $#$$^%&^ hehehehe

ayoi said...

KAK CT : Dh beres dh...

AHGAH IZA : tau takpe...ape makcik tu ingat ayoi ni meow jalanan ke...tuuiiee!!!!

pearl'E.J said...

wakakakaka.... adoihlaaa.. nk tergelak pun ada... baekkkk punya dok semboq makcik tu, boleh pula wallet terlupa... ekekekekekeke... :D

ayoi said...

EJ : hahahah...nasib baiq si makcik tu tak kene pelangkong...kalu nat noya ayo!!!!

el said...

tu la org mlyu..nak untung tpi jual cam hape jer...cekik darah tol lah...

tpi yg lawak tu
siap kena toce kat mcik2 tu
last2 sndiri badan x bw duit
sib bek cung..kalo x naya jer makcik tu jual ayoi kat situ...

ayoi said...

EL : matila ade ke org nak beli ayoi ni...*sat na nak pose2 depan cermin jap*

ayoi said...
This comment has been removed by the author.