BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

2.11.09

TEKSI PLZZZZ !!!






Lets u all kite mule kn pengembaraan....yeahha ariba ariba!!!







Opppsss!!!...org lain pakat ramai2 naik kude...aku lak salah tema...*dapat lak gajah naik minyak...siap buat willy bagai...how?*





kan sabtu ari tu aku gi umah mak kn.......aku ni mmg set2 naik public transportation gitu....nasib baik umah aku tu segale bende senang...ko nak naik komuter....ko nak naik LRT....ko nak naik bas....semue senang u all....tu la kat situ walaupon flat....sewe ttp mahal....sbb tempat strategik sgt katenye...


pendek kan cite.....pas naik komuter dr pj sampai rawang.....kat rawang tu mmg ade bas straight gi umah datin ruby.....mmg senang sgt....tapi dah aku pon sampai ala2 waktu terik gitu...malas lak nak tunggu bas...so gigih la cari teksi u all.

sampai je kat stesen komuter rawang tu...mmg tak susah carik teksi......ko turun je....terus dieorg kejar ko mcm papparazi gitu.....feeling2 glamour sgt kn...merase!....then ade la sorang pakcik ni....tue gak la....pelawe suroh naik teksi die....aku pon ok gak la...malas nak carik teksi lain....terus aku cakap nak gi mane then die bawak gi tmpat die tarok teksinye..tup2 !!!






Pitam !!!





teksi nye mmg azab sekali.....berat mate memandang berat lagi bahu memikol....dgn luaran je aku sengsare nengok inikan pule dalaman teksi tu u all....dgn kusi nye tekoyak2...bau hapak....takde aircond.....dan yg paling penting takde meter tambang tu...


ok la aku gigih jugakla...kesian punye pasal....lagi pon umah mak aku tu dgn stesen Komuter mmg dekat sangat u all.....tak sampai beberape kilometer je...


sampai je terus aku tanye harge....."berape cik?"


"sepuloh hengget je" jawap org tue tu....mmg tekejot gak la aku.....tak sangke dekat mcm tu pon mahal siot...tekesima jap aku dibuatnye...





SAY WHAT??




bukan ape kalu nak diikotkan....kalu pakai meter mmg murah u all.....bayangkan dari umah aku kt pj tu nak gi mid valley pon tak sampai rm10.....





Merase ko org tue cekik darah...nah check 10 hengget ko!






siap time aku cakap kenape mahal sgt....bleh lak die cakap dh bagi diskaun kalu tak mau rm15 keatas..... "koma"





Kalu teksi ko tu siap ngan red carpet bagai untuk aku....bukan 10 hengget....10 hengget 2 kupang pon aku bleh kasi la ...*matila aku up kan 2 kupang je*






so seperti yg u all sedie maklum aku ni bukan jenis yg suke carik gaduh....aku ni jenis bodo selengge gitu...ikot je rentak org....nak tak nak aku mengalah la....melayang rm10...kalu tau tadi baik naik bas....tambang rm1 sahaje u all !!!


lepas ni aku dh mmg set2 nak pakat ramai2 .....tak yah naik teksi dh.....naik daun pelepah lagi extreme gitu...!!!








ok u all aku dh get ready dh ni...ape lagi tarik la!







ayoyoyo awat ko tarik laju sgt....tecampak mak!!!!



Aku bukan nak hauk kan semue teksi tak bermeter u all.... ade gak yg baik...contohnye sampai la nie....kalu aku gi training kat TTC Kat jln semarak tu....aku mmg turun kt stesen lrt damai....mmg pagi2 mesti ade pakcik tue ni tunggu penompang...ade la dlm 2-3 org penompang
u all.....bayangkan dari stesen tu ke jln semarak nak tau die amik berape chargenye -RM 1- u all !!!!...penah ko naik teksi tambang die seringgit....merase sgt kn...!...sompah aku tak tipu...tak caye gi la carik pakcik tu kat stesen lrt damai...idop lagi die!!!






Ohh aku besyukor ade lagi orang yg set2 baik ati kt dunie nie u all....*nangis teharu*



sesungguhnye mmg die adalah seorg pemandu teksi cap ayam yg sgt baik ati.....






10 comments:

iza iziana hasan said...

pakcik tu amik tambang singgit je?
balik modal ke? :P
pakcik yg muka x tau malu caj 10 hinggit tu,mmg kejam!!'
sula je jubo dia...hahahahhaha :P

aj-saudagar-butik-cintaaliahgallery said...

huhuhu.....tu r,kan ke aku dah suh amik je PINKY DIVA mek ni cepat2 nyah oiii....takde makne ko nk kene catwalk ala2 ratu tak laku lg pas ni uolzzzzz!!!
wahahahahahahaha

D.O.U.B.L.E...S said...

udah lain kali tunggu je bas..panas ke hujan ke...tunggu...atau pun ko suruh je aku hanto kan..bayar aku 20 hengit..hehehehhehe up sikit sebab kete aku ada aircon,kerusi empok gitu..hehehehehheheh

Eye_nee said...

Aloi cuba ko ckp kat pakcik tu...saya tak kisah bayar baper pon ...tp pi anta dobi dulu kete pakcik ni...kosyen dia dah bau tungkik....

ayoi said...

iza : tau takpe mmg tak bebaloi kn...tapi dlm teksi tu bukan aloi je sorang,adela 2-3 org lagi..

aj : sat na aku check duit dlm poket aku nie...

kak ct : TEKSI!!!

Kak eye_nee : bukan kete je antar dobi...dgn tuan2 nye sekali aloi dobi kn sekali...

afiq said...

astaghfirullahalazimmmm.....
pkcik bile nk tobat......

ai said...

APO????????!!!

SEPULOH HENGGET???!!! Baik kau call akak kau yg teramat jelita ni gi amik kau aritu. Pehtu duit tu wat isi minyak aku. Lagi PAHALA!! huh!

ayoi said...

AFIQ : hahaha sentap sgt
soklan...aku yg terase...:p

KAK NGAH : Aloi nak buat amal jariah kecil kecilan gitu....

pearl'E.J said...

sama la kita, malas nk bising2 gaduh ni... berapa org ckp kasi aja laa... kalau niat kat hati dia tu tak baik, dia yg tanggungkann..

ayoi said...

PEARL'EJ : kann kak...merase kite feeling2 muslimah